Behag og Smag

SMAG

De fleste mennesker smager med øjnene: Hvis det ser godt ud smager det godt.

Mange ville lære noget af at lukke øjnene og gå på en un-guided tour i smagens verden.

Vore valnødder ligner ikke noget fra et supermarked. For det første er nødderne ikke ens, da de kommer fra individuelle træer med hvert sine kendetegn. Og de fleste er mindre end industri nødderne.

Men når det kommer til smagen, er nødderne fra Hesle Nygaard i sin egen kategori. En meget intens og kraftig smag som holder længe. Og så lige med lidt variation.

Man kan sammenligne det med jordbær som er dyrket under sydlige himmelstrøg. De modner hurtigt grundet det varme vejr, og har ikke nået at udvikle den intense smag som en længere modningsperiode giver.

Vore nødder hænger længere på træerne, hvilket giver dem tiden til at danne den intensive ægte valnød smag.

 

 

 

 

 

 

BEHAG

Valnød er til kroppens store behag. Mange videnskabelige artikler efter 2010 betegner valnød som et af de sundeste kostemner der findes. Trods nøddens høje fedtindhold er et relativt lavt indtag faktisk medvirkende til vægttab. Og store studier har fundet at mennesker der spiser nødder, i gennemsnit, vejer mindre end folk der ikke spiser nødder.

 

Endvidere har mange studier konkluderet at indtag af nødder reducerer risikoen for hjerte-kar sygdomme.

Og blandt nødder er valnød helt i top for alle faktorer.

Og 5 nødder om dagen er faktisk nok til at give en positiv virkning.

Også valnøddens andre gode egenskaber til både ydre og indre skavanker er velkendte. Bl.a. er valnøddeblad kendt for at være gavnlig for huden.

 

Og ikke kun nødden kan være til menneskers behag:

Blade af valnød bruges til behandling af hudproblemer, især fodpleje.

Og der kan laves en fin te af valnød blade, som er gavnlig for fordøjelsen.

 

Gå selv på nettet og find mere.